Direktlänk till inlägg 20 februari 2009

Varning för kulturtanten.

Av /A - 20 februari 2009 18:22

Hjääääälp! Vad har hänt med rocktjejen? Håller hon på att bli en kulturtant??? Nejdå, inte alls. Även om jag läser mycket klassiker, studerar retorik, sitter i timmar på fik och diskuterar retorik, har anmält mig själv och alla barnen till Friluftsfrämjandet, planerar vandringssemester och allt vad det nu är, så är jag ingen kulturtant av den anledning. Åtminstone inte bara det.


Rocktjejen finns kvar. Och hon har just konstaterat att Tina Turner spelar i Globen i slutet på april, och att jag skulle kunna ge min högra arm för att gå dit då. Vilket är ungefär vad det kostar, för den delen...

Anyway...rocktjejen finns fortfarande kvar. I högsta grad. Men ändå...jag tror jag ska gå och få nånting piercat, bara för säkerhets skull ;-)


Det har varit en hektisk dag. Åkte till dagis vid 9 i morse, och lämnade barnen där. Åkte sedan vidare in till stan, köpte månadskort, och gick på Storken och unnade mig en mysig frukost medan jag gick igenom pappren inför grupparbetet vid lunch.

Storken-frukost. Ost- och skinkfralla, Ramlösa och en Kaffe Mocca, vilket var premiär för mig (god var den, för övrigt).


Efter frukosten påbörjade jag jakten på skridskor åt mig och minstingen. Det var inte det enklaste. Det var slut i stort sett över allt i hela stan, det fanns bara enstaka, udda storlekar kvar. Jag var till och med ut i Boländerna och letade, men det var samma sak där. Tydligen hade det sålts ovanligt mycket skridskor den här säsongen, för isarna har varit så bra.


Till slut lyckades jag hitta skridskor i rätt storlek åt sonen, och jag beslöt mig för att åka tillbaka till Stadium i S:t Per, för att köpa de skridskor de hade i storlek 40 åt mig själv. Det är en storlek för stort, men med tjocka raggsockor ska det nog gå.


Minstingens tuffa skridskor.


Mina skridskor.


Och i morgon är det dags för resa till Söderhamn. Då ska vi tömma lägenheten och även hämta dotterns skridskor (hoppas de är slipade...måste komma ihåg att kolla det), pulkorna och lite annat smått och gott. Sen ska allting städas. Bläää....det ser jag ju inte fram emot. Men det går ju rätt fort när det väl är tomt där. Jag hoppas det iaf. Vill inte att det blir alltför sent innan vi är hemma igen.


På söndag förmiddag har vi bokat skridskoåkning på Studenternas IP. Ska bli spännande att se hur det går...det kanske går troll i ord, och blir som jag sa till Tessan och Sebastian idag, att jag helt sonika bryter arslet, och kommer med röven i mitella på måndag ;-)


Barnen har bäddat ner sig på soffan, och minstingen tokslocknade direkt efter maten idag. Barnen beställde fiskburgare, och till efterrätt åt vi semlor, så vi blev onekligen rätt trötta efter det. Både dottern och jag skulle nog kunna somna nu, vi med, om vi ville.


Måste förresten visa er bilderna jag tog här om dagen, när barnen hittade en Nutella-burk i skafferiet, och begärda chokladmackor (vad fasen, lite får man ju lyxa ibland *s*):

Nutella-fejs 1.


Nutella-fejs 2.


Nej, nu får det vara bra för idag. Jag ska krypa upp i soffan och sticka klart första ärmen till min Ruby, och därefter blir det nog ett litet mellanspel av en mössa och/eller ett par vantar. Jag behöver strängt taget båda delar inför skridskoåkningen på söndag.


Ciao! :-)

 
 
Anne Lene

Anne Lene

20 februari 2009 19:09

Åh vad det låter mysigt! Vi nordmen gillar ju att gå på tur :) Tror faktiskt det ligger i blodet *S*
Själva ska vi till Trondheim i sommar, dock inte sova i tält (är ju gift med en svensk *S*) men upp till Nord-Norge iaf :)
Tältet verkar ju vara perfekt!
Förresten både du, jag och Femman har fått samma sorts tonåringar - bleka, databeroende och något klena :) Vi kanske ska ta en mamma - tonåringstur *hahaha'

http://fyrklovret.blogg.se

 
Ingen bild

/A

20 februari 2009 20:41

Jaaaaa! För fasiken - häng på, du och Tessan också! *tycka alldeles bestämt*. 26 juni åker vi norrut, den 27 beger vi oss ut i ödemarken, och den 2 juli borde vi vara framme i Nikkaluokta och kan ta bussen tillbaka till Abisko - fram med almanackan och boka nu bara! ;-) Det hade varit såååå kul juh! :-D

 
Ingen bild

Morgana

21 februari 2009 09:47

haha just precis nu är det Tina Turner på Lugna favoriter... :-)

 
Ingen bild

Morgana

21 februari 2009 09:54

Hihi och på tal om kulturtant. Jag gillar att vara en hantverkande kulturtant.. och politiker.. och rocktjej.. för att inte tala om Mamma!
Älskar alla mina roller, men inte sjutton hade jag trott den människa om den för tio sedan sagt att jag skulle sitta med tre Barn i ett eget hus med trädgård och jobba politiskt och sticka sockor medan jag rensar rabatter... Haha, näääääää då var det bara metal och tatueringar som gällde.
Tänk, vilken tur att man kan vara ALLT! :-)
Dessutom tycker jag det är lite häftigt med dessa kontraster. Och att kunna "chocka" andra, genom att inte alls vara på insidan och intressemässigt som jag ser ut på ytan... ;-)

För övrigt så har jag flera somrar planerat "moppesemester". Först med bara Ever, sen kom Vilje och nu får jag väl klura ut hur jag skall lyckas svetsa fast TRE bilbarnstolar på en flakmoppe. Och var vi skall få plats med tältet nånstans.
Kanske vore bra med ett körkort ändå... Men inte alls lika roligt att dra iväg med bil som med flakmoped haha. :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards