Direktlänk till inlägg 22 juni 2009

I brudbuketten.

Av /A - 22 juni 2009 18:37

Nejdå, jag ska inte gifta mig. Än ;-) Men förr eller senare är det nog dags, och då ska jag göra det rätt. Inte på någon annans villkor, som det varit tidigare. Men det är en annan historia. Just nu ville jag mest bara berätta att jag den dagen jag gifter mig (igen) vill ha prästkragar och blåklockor i brudbuketten. Jag älskar de blommorna, och såg dem i vägkanten idag, och tänkte automatiskt då att jag skulle ha dem i brudbuketten...:-)


Prästkragar.


Blåklocka.


Det lär bli en billig brudbukett iaf ;-) Och klänningen lär inte heller bli dyr, eftersom jag ämnar sy den själv den dagen det är aktuellt att bli någons fru igen. Men så har jag nu aldrig drömt om något stort bröllop heller. Litet och mysigt, omgiven av ens allra närmaste bara, det är mera min grej. Jag hoppas jag kan få det nästa gång.


Och den dagen jag ska gifta mig igen, så kan jag be minstingen styla mig - han tycks ha ett säkert öga för sådant. I morse konstaterade han att jag hade ett orange linne under det svarta, och hämtade därmed sin systers orangea hårprydnadsblomma, som han satte i mitt hår. Och visst blev jag väl fin?:


Jag, stylad av husets 3-åring :-)


Efter att ha haft en lite halvjobbig dag, både med värk i kroppen och lite halvjobbiga funderingar (det är det där med mina skulder och hur de kommer påverka mitt och pojkvännens liv i framtiden som spökar), så ämnar jag ägna återstoden av kvällen åt att sticka vidare på sjalen och spåna på nya stickprojekt, samt(givetvis) prata med pojkvännen en stund. Lagomt sätt att avsluta den här dagen på :-)


 
 
Morgana

Morgana

22 juni 2009 22:49

När jag var yngre så hjälpte jag mor att plocka en brudbukett till en av hennes väninnor av blommor vi fann i dikesrenen och ute på åkern: prästkragar, blåklint och rödklöver. Underbart enkelt och ack så vackert! :-) Kramis!

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Ingen bild

persilja

23 juni 2009 20:50

Jädrar vad du är KÄÄÄÄR! Fniss! Överallt lämnar du små spår! :D
Vad härligt. Det skulle faktiskt inte vara dumt att få omarrangera sitt bröllop. Även om vårt var enkelt med de närmaste runtomkring, så finns det detaljer jag skulle tagga ner rejält. Jag är mer stilsäker och vet mer vem jag är och vågar bryta normer på ett HELT annat sätt än då för typ 17 år sen. Vi gifte oss tio år efter vi blev ihop så jag var ju ganska vuxen ändå...Men det var som att jag ville uppfylla en hel del konventioner ändå. Bara för att göra det liksom. Idag skulle jag tänka helt annorlunda och skapa egna traditioner!!!!
Det är så spännande att se din resa som nykär i allafall. För vare sig du vill eller ej lyser det igenom att du är kär som en klockarkatt. ;D Myyyyyyyyyysigt!

 
Ingen bild

/A

24 juni 2009 09:48

@Morgana: Åh, vad underbart! Precis så som jag också vill göra! Det är så mycket mera jag än dyra buketter från blomsteraffären. Dessutom är jag ju sån att jag tycker det säger så mycket mer om någon bemödat sig med att plocka mig en bukett vilda blommor, än att gå in på blomsteraffären och betala dyrt för en bukett en expedit plockat ihop :)

@Persilja: *Fniss* Jaaaa...jag är allvarligt drabbad, det ska erkännas ;P Han är...oj. Made for me, tror jag. Man kan nog inte matcha varann så mycket bättre än vi gör. Och jag som kan drabbas av en sådan hejdlös relationspanik ibland...jag ska inte säga att jag inte gör det nu, för nu och då sticker gamla spöken sina fula trynen fram, och jag får stora skälvan igen, men så fort jag pratar med honom, så sjunker det undan igen omedelbart. Även om vi bara pratar strunt, så har han den effekten på mig. Det säger rätt mycket egentligen.

Jag har ju varit gift två gånger innan, och båda gångerna var det hela i huvudsak styrt av någon annans önskemål, så den dagen det är aktuellt igen, kommer det helt klart bli annorlunda. Inga prinsesstårteklänningar, inga stora middagar för 120 pers, ingen hysterisk tillställning som är mer till för släkten än för oss själva. Jag vill inte ha det så. Litet, mysigt och på våra villkor ska det vara. Tack och lov är pojkvännen av samma skrot och korn som jag i den frågan, vilket gör att jag över huvud taget klarar av att tänka i de banorna. Vore han av den sorten som ville ha det där jättestora kyrkbröllopet, så skulle han allt få hitta en annan kvinna att möta honom längst fram i kyrkan ;)

"kär som en klockarkatt" minsann...*fnissar igen*...känner mig förbannat träffad av den beskrivningen, det ska erkännas - hahaha!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Skapa flashcards