Direktlänk till inlägg 20 februari 2010

Fasiken också.

Av /A - 20 februari 2010 00:26

Tror ni inte jag toksomnade under nattningen av lillebror ikväll, och vaknade lagomt till att höra tv'n annonsera att Bjørgen tagit guld i jaktstarten, och Anna Haag silvret. Inte nog med att jag missade hela loppet, utan jag vaknar alltså av annonseringen av vem som vunnit, så när jag tittat på reprisen nu i efterhand, så visste jag ju redan hur det gick   


Jaja, nu har jag iaf sett loppet, och kan konstatera att Marit Bjørgen verkligen är i högform igen, men att det roligaste av allt egentligen är att Anna Haag äntligen lyckas bryta sin 4:e-plats-svit och ta medalj. Tråkigt dock med Charlotte Kalla, som blir påkörd och faller, och därmed tappar några platser. Grattis också till Svindal som tog guld i super-G idag.


Dagen i övrigt har gått slag i slag, som vanligt. Vi inledde dagen med att försova oss, bli ifrånåkt av en &%¤//#(#&%T"/ busschaufför som ska passa sig jävligt noga om jag får syn på honom igen (jag har god lust att sparka in pannbenet på dumfan...*morr*), och att bevittna en av gud vet hur många olyckor som inträffat idag. Den var dessutom av det slag som borde föranlediga någon form av pris i klassen "Hur korkad får man bli?".


Om du kommer körande på en större väg, i det väder och med det hala väglag vi haft idag, och ska svänga in på en mindre väg, där du dessutom har ännu en korsning omedelbart efter den första (vi pratar högst 20 meter mellan respektive korsning), hur gör du då?


A) Bromsar in och anpassar din hastighet efter trafik, väglag och det faktum att du ska svänga av på en liten väg, där det är mycket trafik även i nästa korsning 20 meter bort, eller...


B) Svänger du glatt in på nästa väg, trampar gasen i botten så att du kastar upp bilen på den snötäckta mittrefugen, med resultatet att din bil hänger på underredet en dryg meter upp i luften?


Jag bara frågar. Jag vet ju hur jag skulle göra, men alla tänker uppenbarligen inte som jag. Bruden kanske rent av hade planerat att hänga sin bil som någon sorts absurd ornament där uppe, för allt jag vet. Én sak är iaf säker - klarar du av att knyckla upp en mellanklassbil så högt upp på en mittrefug när du ska svänga av vägen, så kör du åt helvete för fort. Hade hon hållit normal eller låg hastighet, så hade det bara tagit stopp.


Jaja. Än är inte den sista idioten född. Uppenbarligen. Och efter lite om och men, så tog vi oss till sist till dagis. Bara för att upptäcka att det kalla vädret innebar att alla var inne idag, och eftersom det var fredag, så innebar det också att lillebror fick lämnas på en annan avdelning än den han normalt sett brukar gå på, eftersom "vår" personal alltid har möte på fredag morgon. Vilket i normala fall inte är något problem när vi lämnar utomhus, och han bara går till leken med de andra barnen. Men nu var det ju inne, och det fanns ingen krok eller hylla för hans kläder och skor, hans fröknar var inte där (och även om han känner de här fröknarna också, så blev det ju ändå fel för honom), så det blev lite allmänt tokigt där. Men det löste sig, och jag kunde hasta vidare till min tentaskrivning.


Tentan gick bra. Åtminstone tror jag det. Jag kände mig väl förberedd när jag fick frågorna, och insåg att mina kunskaper om antiken, Homeros, Antigone, Medea, Odysseus och alla de där är långt större än jag var medveten om. För inte att tala om könsroller, polis, oikos och allt sånt. Jag skrev 8 sidor utan problem, och hade säkert kunnat skriva ännu fler, om jag inte tyckte jag behövde avrunda för att inte bli sittande in i det sista. Nu avslutade jag en timme innan tentatidens slut, efter att ha skrivit i 2 timmar och 45 minuter, vilket innebär ett nytt rekord - det är det längsta jag någonsin suttit på en tenta. Och då inte för att jag tyckte den var svår, utan tvärtom - därför att jag hade så mycket att säga. Och dessutom var tvungen att välja 3 av 10 frågor, och därför ägnade en del tid åt att bestämma vilka frågor jag skulle arbeta med. Så det blev en ny erfarenhet att se så många andra gå före mig från tentan. Annars har jag alltid varit bland de 3-4 första. Förvisso var det bara 2-3 av mina kursare som hade gått när jag gick, och resten var från parallellkursen (de hade inte samma tenta som vi), det blir väl kanske samma sak som vanligt ändå.


Nog om det. Det kändes bra iaf. Och efteråt blev det att plocka upp ett par skolböcker, hasta hemåt för att hinna handla innan det var dags att hämta lillebror på dagis. Hans dag hade också blivit bra, trots den kaotiska morgonen, med undantag för ett lite oblitt möte med soffan på dagis, som resulterade i näsblod och en nerblodad tröja.


Maten idag blev enkel, de sålde kycklingköttbullar för 6,90 per paket på affären, så det blev ett sånt, och så lyxade vi med färdig potatisgratäng. Lite gurka och gelé på det, och vi hade en riktig festmåltid. Sen bakade vi semlor också, så det blev en varsin sån också, innan det var dags för den där nattningen, när vi båda toksomnade så kolossalt. Men så har det varit två intensiva veckor, och jag planerar en helg av mycket välbehövlig vila, åtminstone rent mentalt. Lite städning ska det väl bli, eftersom vi har bjudit hem lite middagsgäster imorgon, och tvättkorgen börjar också bli misstänkt full. Men det enda jag ska göra i studieväg den här helgen är faktiskt att läsa Njals saga, som vi ska ha läst till onsdag nästa vecka, när vår nästa kurs formellt drar igång (vi har dock en introduktionsföreläsning redan på måndag). Utöver det tänkte jag ta det rätt lugnt.


Apropo böcker, så har jag faktiskt råkat beställa några som inte är skolböcker. Tyckte de lät intressanta, fast jag vetisjutton när jag ska hinna läsa dem...på resan till Bryssel kanske? Eller i sommar? Jaja, kommer tid, kommer råd. Dessa är det jag har beställt iaf:


 


 


 


Nu ska jag överge både dator, OS och min stickning, och återvända till sängen. Jag är fortfarande galet trött, trots ett antal timmars sömn under kvällen, och nästa vecka kommer bli intensiv, den med. Föreläsningar, seminarier och inte minst fotografering för jämlikhetskommittén *yikes*.


God natt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Skapa flashcards