Direktlänk till inlägg 20 februari 2010

Min lediga dag. Ha...ha...haaaa...;P

Av /A - 20 februari 2010 23:59

Jao, jao, min lediga lördag började lite sådär...Det var en liten kille vars nattblöja hade läckt, så det var blött både här och både där, så morgondagens inplanerade tvättdag blev hastigt och lustigt flyttat till idag. Och som vi har tvättat! I 4½ timme rände vi gång efter annan ut i tvättstugan, upp och ner för alla trappor, och kunde för varje gång konstatera att det blev allt kallare ute, snön yrde och drev allt mer, och att det över huvud taget var fint väder ute att vara inne i. Vid ett tillfälle hade jag ett blött, nytvättat påslakan i handen när jag sprang från tvättstugan och in, en promenix som inte tar mer än en minut på sin höjd, och som frös ihop totalt på den korta biten. Det var stelt som en pinne   Och enligt min middagsdate ikväll, så har det varit 15 minusgrader idag, samt isande nordanvindar som nog sänkte temperaturen ytterligare 10 grader, och det köper jag rakt av. Det kändes faktiskt så kallt.


Även på tredje våningen bildades det snödrivor mot fönstren, mer än det gjort ens under de värsta snöfallen tidigare i vinter. Notera även den odödliga julstjärnan som jag fick på pysseldagen första helgen i december, och som fortfarande är vid liv, trots att jag glömmer vattna den stup i kvarten.


Tvätten blev hur som helst avverkad, och när vi var klara med den, så kastade vi oss över disk, städning och tillverkning av sushi. Det var dags för en middagsdate idag, och jag skulle bjuda på sushi, min improviserade thaigryta (som i praktiken består av kyckling, de grönsaker jag råkar ha för handen, grön curry och kokosmjölk) och avrunda det hela med hemgjorda semlor. Det fanns att göra, med andra ord. Men det blev mycket lyckat. Nästan all mat gick åt, både daten och jag (och barnen) blev mätta så det räckte och blev över, och maten berömdes också. Nice, nice   


Idag blev det både vanlig sushi och pressad sushi.


Det serverades som sagt även thaigryta, och till efterrätt hemgjorda semlor, men även lillebror bidrog till efterrätten idag. Eller efterrätterna snarare. Han ville också baka något, och det fick han naturligtvis. Vi tog fram de små kakformarna, och den smet som blev över gjorde vi muffins av. Sen fick han dekorera sina kakor med glasyr, och bestämde själv färgen och hade på den.


Lillebror har också bakat.


Och dekorerat...Ska dock tillägga att de inte ser fullt så giftiga ut IRL som på bilden  


Efter att daten åkt hem, så var det bara att kasta sig över högarna med tvätt som låg på sängen och börja vika. Jag hann precis bli klar med det, bädda rent i sängen samt borsta tänder och natta sonen innan Melodifestivalen började. Sonen fick dock titta på film en stund, eftersom han varit så duktig hela dagen, så han var vaken ända tills alla låtarna var klara i Melodifestivalen innan han ville att jag skulle göra honom sällskap i sängen. Jag har med andra ord inte en susning om vilka låtar som gick vidare. Men det gör inte så mycket. Jag får väl kolla på aftonbladet eller svt eller nåt.


Sen har jag förstås avslutat kvällen med herrarnas jaktstart i OS. Och ett glas rött och min OS-stickning. Loppet var riktigt sevärt, och det var otroligt roligt att se Johan Olsson i synnerhet, och inte minst hans lagkamraters insats för att hjälpa honom få ett ordentligt försprång på sina konkurrenter. Rent av rörande. Samtidigt känner jag mig lite tveksam till just att lagkamraterna lägger sig och blockerar de övriga åkarna...det känns inte riktigt som fair play. Det känns faktiskt lite fult, om man ska tänka sig att man är någon av de andra skidåkarna. Och det säger jag inte för att jag är norska, för jag är ju nästan lika mycket svensk idag, och därför precis lika glad åt de svenska medaljerna, utan rent generellt. Kan ni tänka er vilket liv det skulle bli i svensk media om t.ex ryssarna, esterna, tyskarna eller någon av de andra nationerna gjorde så mot oss? Och egentligen - är det så himla stor skillnad på att en annan svensk åkare ligger och bromsar, eller att en funktionär "råkar" kliva ut i spåret och hindra alla? Fundera lite på det. För rent moraliskt känns det lite tveksamt när man inte är den nation som har fördel av det hela. But - that being said - eftersom jag nu råkar tillhöra den nation som faktiskt hade fördel av det, så tycker jag faktiskt den osjälviska handlingen från Johan Olssons lagkamrater var riktigt rörande, och jag är jätteglad både på Olssons och Hellners vägner   


Sakta, men säkert växer min OS-stickning på sig också.


Nu, mina vänner, är det hög tid att uppsöka sängen. Låt oss hoppas att morgonens olyckor inte upprepas imorgon bitti, och att lillebror och jag får njuta av sovmorgon och ett lugnt uppvaknande, följt av att vi inte behöver ränna ut i kylan stup i kvarten. Nej, imorgon är planen att vakna i lugn och ro, koka kaffe, sticka lite, läsa Njals saga och annars bara vara. Det låter väl som en lagom söndag?   



 
 
Morgana

Morgana

21 februari 2010 07:36

Här blir det tvättstugerace idag, för nu har jag äntligen vikt ihop den förra omgångens tvätt så torkställningarna är lediga ;-)
FAst jag är vansinnigt glad för att jag slipper ränna utomhus för att komma till en tvättstuga...
Vet knappt ens hur jag skall komma ut överhuvudtaget, för det är alldeles igendrivet framför dörren. Och nu kommer det ännu mer snö ser jag.
Jag är TRÖTT på snö.

Blöjbytesdags nu.
Ha en finfin söndag efter en sån härlig lördag ni hade :-)

Kram!

http://queenofnight.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

/A

21 februari 2010 09:59

@Morgana: Uj, vad coolt - de har fixat kommentarerna så att jag ser ditt foto också :-)
Hur som helst, idag blev det både sovmorgon, mysvaknande (vi låg under täcket och lekte superhjälter - min superhjältekraft var pussar ;)), och nu är det kaffe, stickning och bok som gäller under större delen av dagen. Det är inte alls dumt, det här med att studera litteratur...jag kan helt klart leva med att ha i "läxa" att läsa bra, klassisk litteratur ;-)

Snö kan jag leva med en liten stund till, känner jag. En vecka till iaf, tills OS är över och vi börjar på mars månad. Men då kommer nog en längtan efter vår desto starkare, kan jag tro :-)

Hoppas ni får en riktig mysig söndag, även om det blir tvättstugerally hos er! Kram!

 
Happy

Happy

21 februari 2010 11:27

Halloj! Aktivt på din front märker jag, alltid mysigt att läsa om er dag. Här är det inte mycket som händer. Jag lagade pannbiffar igår, men de blev ingen höjdare. Bakade en kladdkaka som blev allt annat än kladdig. Det är bara att inse, jag är inte en matlagningsexpert direkt. Trist när man lägger ner lite jobb för en gångs skull.

Trots en vacker dag låter jag nog mig o prinsen vara inne idag med. Alla dessa minus - brrrr. Vi är förkylda båda två o behöver vila.

Kram o ha en fortsatt skön helg!

http://happyontheway.blogspot.com

 
Ingen bild

/A

21 februari 2010 21:50

@Anna: Jaaa, det är fullt ös mest hela tiden, även när jag ska ta det lugnt. Jag lutar åt att jag har någon sorts genetisk defekt som gör det omöjligt för mig att sitta ner och göra ingenting alls *lol*. Men, men, det har ändå varit en lugn och skön dag idag, och jag har då fått laddat batterierna inför nästa vecka en smula.

Vad trist att det inte blev som du hade tänkt i köket! Sånt är så tråkigt, och det blir så lätt att man tappar både mod och lust att hålla på då. Själv är jag inne i ett positivt skov, och skulle gärna stå vid spisen och laga mat dagarna i ände just nu, och det där med att vara hemmafru känns inte alls som någon dum idé för tillfället ;-)

Hoppas förkylningen gett med sig lite under dagen, och att ni haft riktigt mysigt idag, ni med! Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Ovido - Quiz & Flashcards