Direktlänk till inlägg 24 februari 2010

Och så slår vi gaffeln i dojjan och drar kåtan uppför fjället...

Av /A - 24 februari 2010 22:14

Det är helt klart ännu en intensiv vecka, och så kommer det fortsätta fram till påsk åtminstone. Iaf som det ser ut just nu. Jag är ofta trött, i synnerhet på kvällarna, och bloggandet blir lidande. Mina inlägg handlar mest om hur min dag sett ut, så mycket mer orkar jag inte just nu. Det är så mycket som händer hela tiden, och min almanacka är så fulltecknad att jag fått börja skriva i marginalerna för att få plats med allt.


Hur som helst, idag har jag haft veckans lugnaste dag, där jag i huvudsak varit hemma och pluggat, enbart avbrutet av dagislämning och -hämtning (sonen ramlade för övrigt idag med, och hade gjort illa sig i magen - snacka om att vara otursförföljd...), ett par svängar i tvättstugan för att tova mina egna tossor (de första jag tagit mig tid att göra till mig själv, sen jag fick mönstret för 3-4 år sedan), och en sväng på affären för att hämta ett bokpaket och handla lite mjölk. Bara småutflykter, med andra ord.


I övrigt har dagen spenderats i sängen. Där har jag legat och betat av studielitteratur på löpande band, samtidigt som hantverkaren grejat i vardagsrummet. Han slet bort gammal, lös tapet, spacklade och grejade, och målade till och med taket åt mig. Och som extra bonus målade han mitt kökstak också (utan att jag bad om det), han kom på den utsatta tiden i morse, och han städade minutiöst efter sig när han var klar. Det fanns baske mig inte ett dammkorn kvar efter karln! Imponerande.


Sent igår kväll. Tomt, kalt, fula tapeter...


Vi är redo för hantverkaren...


Arbete pågår! Snabb var han också. Han berättade att han hade skött om lägenheterna här i 10 år, så han kan de här väggarna rätt bra vid det här laget *s*.


Spackel, spackel, spackel.


Jag måste erkänna att hela upplevelsen med ett kalt vardagsrum visade sig vara mindre angenäm. Jag fick kolossala flyttning-pågår-vibbar av det, och det bara knöt sig i magen på mig. Det säger väl lite om hur less jag är på att flytta...


Det blev även lunch i sängen :-) Tog lösa bordsskivan och la i sängen helt enkelt, det fungerade utmärkt. Och till lunch blev det ett nytt sushi-projekt: Risbollar och övrigt tillbehör som plockmat. Tror det kan vara något för ungarna, som har väldigt delade åsikter om vad som är gott till riset och vad som inte är det...Kan de plocka själv och ha några olika sorter att välja på, så blir det nog enklare att hitta sånt som faller alla i smaken.


Så här ser nya tapeten ut! Och tro det eller ej, men det där var något av det mest "extrema" som  fanns att välja på...


Andra väggen.


Nu får det nog vara kväller dock. Jag har förberett det mesta inför morgondagen, och ska snart gå och sova. Imorgon blir det en riktig maratondag, så jag lär nog somna ovaggat imorgon kväll. Och ikväll, känner jag. Ska bara sticka några maskor till på mitt OS-projekt, som just nu ser ut så här:


OS-stickningen.


God natt med er!

 
ANNONS
 
Happy

Happy

25 februari 2010 09:22

Det ser ju superfint ut!!! Vad härligt med nya tapeter :-)

Jag har också haft sushiprojekt i veckan (hemmagjort), inte riiiiktigt lika gott som på restaurang, wasabin o ingefäran är bättre ute än de varianter som finns på Coop. Men det är så gott att doppa avocado o ris i wasabi o soja. Jag bara ÄLSKAR det :-)

Kram!

http://happyontheway.blogspot.com

 
Ingen bild

/A

25 februari 2010 23:31

@Happy: Tack! Känns riktigt bra nu ikväll, när jag fått upp gardinerna igen också. Blev inte så dumt, det här, när allt kommer omkring...Åtminstone blev det definitivt en klar förbättring från hur det såg ut innan :-)

Jag håller med dig, det är svårt att få till den samma goda smaken hemma som på restaurang, men jag misstänker att det för min del handlar delvis om att jag saknar den där riskryddan man "ska" använda. Sen är t.ex den rökta laxen jag använt skarpare i smaken än den jag fått på restaurang. Man kanske skulle höra sig för lite om hur de gör egentligen...*fundera*. Håller helt klart med dig om wasabin och ingefäran! Wasabi skippar jag helt, och ofta ingefäran också, eftersom den mest bara smakar starkt och beskt, tycker jag, och inte alls som på restaurang.

Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av /A - 1 januari 2012 10:48

Kära blogg, jag vet att jag har försummat dig under lång, lång tid. Men jag har liksom inte haft varken ork eller lust att skriva på länge.   2011 var ett tungt år. Gick tillbaka igår och skummade igenom gamla inlägg, och såg hur året utvecklade ...

Av /A - 2 augusti 2011 21:32

Jag har både svårt att hinna med saker och ting numera, och svårt att orka med. Och nu, när jag dessutom har två bloggar, så är det verkligen svårt att hinna med. Jag skriver nu även på http://rhetorica-galactica.bloggplatsen.se/ , som är en "publik"...

Av /A - 22 juli 2011 04:12

Jag har ju sovit hela dagen, så nu inatt har det inte blivit mycket sömn. Istället har jag repat upp mohairtröjan jag stickade i vintras, som blev på tok för stor, och börjat sticka den i en storlek mindre, i sällskap av fjärde säsongen av Sex and th...

Av /A - 21 juli 2011 19:14

Så. Idag blev jag opererad. Sov inte särskilt mycket inatt, var så rädd att försova mig, så jag har vilat mycket idag. Fick vänta ända till kl 11 innan det blev min tur, så jag sov större delen av förmiddagen efter att jag hade fått en säng. Sen sov ...

Av /A - 20 juli 2011 20:09

Imorgon är det dags. Då ska jag in på Ackis tidigt på morgonen för en mindre operation, där de ska gå in i livmodern och ta prover inuti livmodern samt livmoderhalsen för att utesluta cancer. Det känns rätt så lugnt fortfarande och just nu är det job...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se